Coaching

Wat is coaching?
Soms lijk je wel eens vast te lopen. Kom je op je pad obstakels tegen die je dwingen stil te staan. Komen er vragen bij je naar boven. Vragen waar je geen antwoord op hebt. Of zaken die je niet lijkt te kunnen oplossen. Lijkt niets meer te werken. Dat kan op het gebied van werk zijn, maar ook gaan over familie, relaties of jouw eigen levenspad. Heel vaak geeft dan je lichaam aan dat het zo niet langer gaat: je hebt hoofdpijn, last van je nek of buik, slaapt slecht, bent snel moe of geïrriteerd. In zulke situaties kan coaching uitkomst bieden. Hierin nodig ik je uit om je bewust te worden van wat er speelt, dit te verhelderen en vooral ook op te lossen. Ik maak een afspraak met je over wat je wil bereiken. Daarop stem ik mijn werkwijze met je af. Bij voorkeur werk ik multidisciplinair en verbind ik verschillende vormen (Transactionele Analyse, Systemisch werken, Lichaamswerk, RET, NLP) met elkaar. Maar dat ligt van te voren niet vast. Dat hangt af van wat er speelt en wat jij vraagt en wil. En van wat op dat moment het meest bij jou past.

Wat is mijn visie op coaching?
Met welke vraag iemand ook komt, coaching is een intensief proces waarbij je vooral zelf aan de slag bent. Jij gaat op reis en ik reis met je mee. Door zelfonderzoek ontdek je wellicht nieuwe mogelijkheden. We kijken naar het effect van jouw gedrag op anderen en naar onderliggende zelfbeelden. Levens- en zingevingsvragen komen daarbij vaak aan de orde. Zo kun je weer in contact komen met jezelf, met je gevoel en jouw unieke kwaliteiten. En leer je om deze - soms nog verborgen - kwaliteiten op een constructieve wijze in te zetten in je eigen persoonlijke en professionele leven.
Coaching is een prachtig instrument om te kijken naar wat voor jou belangrijk is in je leven, wie je ten diepste bent en wil zijn. Zodat je met meer plezier en passie je leven kunt leven en je carrière kunt vormgeven

Voor wie is de coaching bestemd?
Vragen waarbij mijn cliënten willen stilstaan gaan o.a.over:

  • eenzaamheid, frustratie, teleurstelling
  • vermoeidheid, gejaagdheid, onrust
  • angst, onzekerheid, verdriet
  • macht en machteloosheid
  • boosheid, wrok en haatgevoelens
  • verlangen, gemis en tekort
  • balans in werk en privé-leven
  • onderzoeken van eigen kracht, talenten en kwaliteiten
  • persoonlijke en professionele doelen en mogelijkheden

 

Kosten
Een sessie duurt 75 minuten en kost voor particulieren € 75,= excl. BTW (tenzij anders wordt overeengekomen). Voor bedrijven kost een sessie € 100,= excl. BTW.
Als je vraag arbeidsgerelateerd is, kun je misschien bij je werkgever om vergoeding vragen. Zij/hij heeft er immers veel baat bij als jij goed in je vel zit en effectief en gemotiveerd functioneert!
Het telefonische intakegesprek is uiteraard gratis.
Meestal zijn 10 tot 12 sessies voldoende voor een vervullend resultaat.
Ik spreek een tussentijds - na 5 sessies - evaluatiemoment met je af en aan het einde van het begeleidingstraject is er een evaluatie en afronding in een afsluitend gesprek. Dit houdt in dat wij bespreken of je doel is gehaald, of andere thema’s zich aandienen en uiteindelijk of afscheid van elkaar kan worden genomen.

Plaats
De gesprekken vinden in principe plaats in mijn praktijk in Nieuwegein. Daarmee ben je ook even weg van je eigen werkomgeving en kan je op een rustige locatie afstand nemen en aan het werk.
Praktijk ‘Nieuwraven’
Reinoutsgaarde 26
3436 RB Nieuwegein

Evelijne Swinkels-Braaksma (1964)
Ik ben theoloog (doctorandus), Master Practitioner in Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en gecertificeerd in de Transactionele Analyse (TA). Verder volgde ik opleidingen in Systemisch Werken en Karakterstructuren van mensen en organisaties. Komende zomer hoop ik de opleiding tot Predikant bij de Remonstrantse Broederschap, een vrijzinnige geloofsgemeenschap, af te ronden en in die kring ook als predikant te gaan werken.
Als auteur houd ik mij vooral bezig met het schrijven van dagopeningen, overwegingen, verhalen en gedichten waarin zingeving, levensvragen en bijbelse thema’s centraal staan. In september 2011 is mijn eerste dichtbundel verschenen: ´Als mijn piano wil ik zingen´.
Sinds 2001 ben ik eigenaar van Swinkels, Advies, Begeleiding & Training en werk ik als freelance trainer en coach/begeleider in (opdracht van) verschillende organisaties en instellingen. Mijn aandachtsgebieden zijn persoonlijke ontwikkeling, communicatie, leiderschap en zingeving.

In mijn werken met mensen zie ik steeds weer dat elk mens een diep verlangen heeft om zelf richting en inhoud aan het leven te geven en vaak op zoek is naar een passende vorm hierbij. Een vorm, die zin, betekenis en verbondenheid geeft. Ik vind het fantastisch om mensen bij deze zoektocht te mogen begeleiden.

Meer informatie? Afspraak maken?
Je kunt altijd op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 contact met mij opnemen.
Tel.: 06 24514729
Dit kan ook via mijn website: www.swinkelsadvies.nl